vineri

Motto : D'aia m-am mutat la casa... - Episodul 4

 Am si uitat de acest mini serial ce l-am primit pe mail prin 2008. Este foarte original, amuzant si pe alocuri dus la extrem, dar in general foarte amuzant si colorat. Nu stiu cine este autorul, dar din ce am inteles, cam toate sunt povesti adevarate.
Miniserialul are 11 episoade, sau cel putin atatea am primit eu, asa ca lectura placuta si azi am ajuns la al 4-lea episod:

   "Ma simt dator sa va explic de ce/cum/cand/cu ce ocazie a inceput razboiul intre mine si vecinul. Pentru asta, trebuie sa`l prezint pe vecinul. Din punctul meu de vedere. Totul a inceput atunci cand s-a mutat in bloc. De la cort la bloc, e un salt pe scara sociala…Dar mai are pana la vila cu turnulete.
Asa ca a trebuit sa se mute intai la bloc. Asa ca, si-a cumparat apartament. Unde? Exact la mine in bloc. Si a inceput sa se mute. Cu "M". Pentru ca doar eu il mut cu "F".
Era o zi insorita, nu era foarte cald, era
exact cat sa-ti fie bine. Ies cu cainele la plimbare. De fapt, ies la o tigara, cainele se plimba si singur.
Se opreste un camion in fata scarii. Cu mobila. Ma uit si eu ca romanu. Casc o gura, sa vad cine ce si cum.
Coboara el. Minunatul. Superbul. La soare ma puteam uita, la el ba. Asa ca preferam sa ma uit la soare.
Imi arunca o privire. Eu nu-i arunc o privire. Ca`i prea mare efortul. Stau ca mutu`.
Mai coboara unu. Ca el. Leit. Ziceai ca-s frati. Nu erau.
Se apuca de coborat mobila din camion. Stau si ma uit ca romanu la reporterul care ia interviu. Zic si eu sa casc o gura pana se satura cainele de plimbat… Ca mie-mi place cand se muta lumea. "Trage`n sus, lasa usor…USOR am zis mai!!! Dreapta, dreapta, DREAPTA mai!!!! Mai sus, mai jos, trage la tine, lasa jos usor…USOR MAI, vrei sa ma omori? etc"
"Mah, ia vino si da o mana de ajutor aici, ca s-asa stai degeaba" se aude pe un ton autoritar.
Zambesc. Cu subanteles. Ma gandesc. Decid relativ repede ca n-am chef de carat. Asa ca-i raspund "Sincer te-as ajuta, dar nu vreau"
Sa-i pice fata. Si dulapul. Din mana.
"Pai de ce nu vrei? Ce ai de facut?"
"Nu vreau pentru ca nu m-ai rugat frumos", ma dau eu rotund si fitos ca o pasarica de Mall care refuza sa bea o cafea cu pretiosul care a agatat-o in fata la KFC.
Discutia s-a oprit aici, deoarece cainele a terminat plimbarea si a trebuit sa-l duc in casa.
In cursul aceleasi zile, mi-am dat seama ca nu-l voi suporta pe noul vecin. Mi-am dat seama de lucrul acesta in secunda in care a pornit vestita combina Panasoanic 2×40W.
Nu ma deranjeaza cand altcineva asculta manele. La el acasa. Nici populara, nici lautareasca, nici orice altceva. Atat timp ca nu aud eu. El nu asculta nici una din astea. Semana cu manelele, dar era zgomot. Zgomot. Asa manele de rahat n-am auzit in viata mea. Cu toate ca sunt convins ca exista si mai naspa. Astea erau cel mai naspa. Vroia sa-mi plece varul de pe pereti, cainele se uita dezorientat, mustele se izbeau de geamuri…Haos total.
Ma duc la el la usa. IL ROG FRUMOS sa dea mai incet, pentru ca nu-i chiar genul meu de muzica preferat…A venit raspunsul: "Ce mah? Imi spui tu mie ce sa fac la mine acasa? Care-i problema? Las sa vada dusmanii ca ma bucur, ca m-am ajuns!"
In acel moment mi-am dat seama ca trebuie terorizat psihic. Sa se mute. Pentru ca, cineva trebuie sa se mute. Ori el, ori el.
Una din doua

Preferabil amandoua. "

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu