duminică

Marele ganditor si om politic Roman de origine olandeza, Marian Van Ghelie


Marele ganditor si om politic Roman de origine olandeza, Marian Van Ghelie, foarte îngrijorat de amploarea pe care a luat-o Bacalaureatul !



Primarul reales al Sectorului 5 a tras un semnal de alarmă cu privire la preocuparea crescândă a tinerilor din România pentru examenul de Bacalaureat. "Mă tem că Bacalaureatul a devenit un fenomen de masă în rândul tinerilor", a explicat Vanghelie. "Peste tot se vorbeste numai de Bac, de probe
scrise si de examene orale. Nu vreau să exagerez, dar dacă o tinem tot asa mâine o să vedem la televizor stiri despre facultate, Doamne iartă-mă!"

Vizibil enervat, Marian Vanghelie a fost de părere că dezbaterile despre Bacalaureat distrag atentia publicului de la adevăratele probleme. "Să nu uităm că e vorba doar de scoală si de nimic altceva. Oamenii trebuie să stie că Bacalaureatul nu mai e combinatie, frate. Nu faci altceva decât să-ti termini scoala, ce mare chestie?! Acum ce mai lipseste, să îi premiem pe cei mai buni la învătătură?", a întrebat retoric primarul Sectorului 5.

Pe de altă parte, Marian Vanghelie recunoaste că si pe vremea sa se vorbea despre Bacalaureat, dar mai cu fereală: "Mai ziceam si noi despre Bacalaureat, dar în soaptă. Odată m-au auzit părintii vorbind de Bac, că ăla a luat, că ăla n-a luat... Nici nu vă spun ce bătaie mi-am luat de la tata! După bătaie, tata mi-a zis ceva ce n-o să uit niciodată: Mareane, dacă ăla a luat si nu l-a prins nimeni, atunci bravo lui, să fie sănătos! Dar dacă a luat si l-a prins, atunci e ultimul prost, să nu mai umbli cu el!"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu