sâmbătă

TSU.co - Reteaua de socializare care te plateste pentru postarile tale


UPDATE 09 DEC 2014: Inca un cec de $200 de dolari a fost emis si trimis unuia din cei mai populari momentan pe www.tsu.co


Update: Exista deja 2 utilizatori care au postat poze si video cu cecul de $100 primit de pe www.tsu.co 


https://i.embed.ly/1/image/resize?url=https%3A%2F%2Fs3.amazonaws.com%2Ftsu-production-app%2Fposts%2Fpictures%2F008%2F917%2F154%2Foriginal%2Fopen-uri20141121-129-tl0d9g.jpg%3F1416594355&key=57776cc6bb5843779c7ac5ab178e9881&grow=true&width=540&height=540



Adevarul despre Tsū, prima retea de socializare care le da bani utilizatorilor

Tsu e retea de socializare, o clona a Facebook, unde utilizatorii au acces pe baza unei invitatii. Diferenta dintre Tsu si restul retelelor de gen e ca promite sa pastreze doar 10% din bani si sa distribuie 90% din venituri utilizatorilor printr-un algoritm piramidal. 
Daca vreti sa testati reteaua, puteti folosi aceasta invitatie.
Reteaua a fost fondata de Sebastian Sobczak, Drew Ginsburg, Thibault Boullenger si  Jonathan Lewin. Numele provine din japoneza si se refera la un ideal de frumusete. Tsu a fost lansata pe 21 octombrie, dupa ce a obtinut o investitie de 7 milioane de dolari.
Deja au cont LL Cool Jay, Wu Tang Clan si alte celebritati.

Iata si un video cu fondatorul retelei

Iata ce propune TSU - 45% ar reveni creatorului continutului original, iar restul de 45% se vor imparti utilizatorilor sau afiliatilor care redistribuie mesajul sau, conform regulii treimilor infinite
Mai simplu spus, vei primi zilnic o anumita suma de bani (nu te astepta sa fie mare la inceput), in functie de cat de interesant e pentru ceilalti continutul pe care-l postezi si in functie de cat de mare este reteaua ta de followeri. Astfel, odata ce ai intrat in sistem trebuie sa inviti cat mai multi sa se alature, sa ai un numar cat mai mare de referali (utilizatori care se inscriu folosind link-ul tau), castigurile fiind direct proportionale cu numarul acestora. Dar nu va opriti aici, continuati sa va ajutati pritenii invitati si sa le aduceti aminte sa invite si ei la randul lor alti prieteni. 
Dar, degeaba ai mii de followeri si referali, daca acestia nu sunt activi sau nu isi fac proprii lor referali. Si degeaba ai o retea foarte mare, daca nu pui constant continut de calitate. De fapt, venitul zilnic depinde mai mult de continutul postat de tine si de reteaua ta, decat de numarul celor din  reteaua ta.
Iata mai jos un exemplu de "extras de cont". Dupa cum vedeti, banii sunt putini la inceput, dar cu continut de calitate, se pot face bani buni.
 Esti platit sa dai like, sa comentezi, sa postezi sau sa distribui continutul altora.  Argumentul principal al Tsu e ca nicio alta retea de socializare nu isi plateste utilizatorii, in ciuda faptului ca-si datoreaza existenta continutului postat de acestia. Adica tu nu primesti niciun ban, desi Facebook sau Twitter ti-ar datora asta. 

Iata si un video cu primul utilizator care a cerut primul cec de $100

Ce poti face pe Tsu? Cam ceea ce faci si pe restul retelelelor de socializare. Poti sa-ti faci prieteni noi, poti posta texte, imagini, videoclipuri sau link-uri, poti crea hashtag-uri, poti da like-uri si share-uri, poti primi mesaje si poti urmari utilizatori care te intereseaza, fara sa fii prieten cu ei. Nu poti deocamdata sa formezi grupuri, sa creezi pagini, dar putem trece usor cu vederea aceste inconveniente, daca ne gandim ca lansarea a avut loc in urma cu mai putin de 2 luni.
Optiunile sunt identice si pentru cele doua aplicatii gratuite pentru Android si iOS
Cel mai important lucru de inteles este ca, cu cat intri mai tarziu in retea, cu atat mai putini membri in reteaua ta, deci castiguri mai mici. Grabeste-te sa faci parte dim marea nebunie ce te plateste sa spui ce gandesti. 
Daca vreti sa testati reteaua, puteti folosi aceasta invitatie.

Sculpturi 3D din nasturi - Genial!

  • ail
Un artist din Miami a reusit sa transforme un obiect ce te-ai astepta sa il vezi pe haine, perne, incaltaminte, intr-o opera de arta.

sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-1b
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-1c
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-4
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-5
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-6
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-7
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-8
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-2
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-3
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-10
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-11
sewing-button-sculptures-augusto-esquivel-13

joi

Soarele nostru si ce extraterestrii vin la cina

Iata un nou subiect abordat de Mugur, de data asta din domeniul lui preferat, Astronomia. 
Consider ca este un text educativ, chiar cu o tenta umoristica in final, insa multora le face doar pofta de grappefruit :)

Lectura placuta!


" Am încercat odată să “vizualizez” cumva distanțele din Sistemul nostru Solar, și mi-am dat seama că e imposibil. Noi, oamenii, nu folosim în mod curent “milioane de kilometri” și nu putem înțelege astfel de distanțe. Înțelegem distanța de 2000 de kilometri până la Paris, 10.000 de km până la Miami sau 350.000 de km până la Lună, dar nu putem înțelege distanțe mai mari.
Așa că m-am întrebat cum ar arăta Sistemul  Solar dacă Soarele ar fi redus la mărimea unui grapefruit, și toate celelalte corpuri cerești din jurul lui ar fi și ele reduse proporțional…
Și, într-o zi de maximă plictiseală pe un vapor, am calculat distanțele… a ieșit ceva, sper eu, interesant…


Diametrul planetei Mercur: 4878 kilometri, iar distanța până la Soare e de 58 milioane de km
Venus: Diametru: 12103 km, distanța la Soare= 108 milioane de km
Pământ: Diametru: 12756 km, distanța la Soare= 150 milioane de km
Marte: Diametru: 6794 km, distanța la Soare= 207 milioane de km
Jupiter: Diametru: 142.984 km, distanța la Soare= 779 milioane de km
Saturn: Diametru: 120.536 km, distanța la Soare= 1,4 miliarde de km
Uranus: Diametru: 51118 km, distanța la Soare = 2,9 miliarde km
Neptun: Diametru: 49528 km, distanța la Soare = 4,5 miliarde de km
Pluto nu mai e considerat planetă, dar dacă ar fi… are diametrul de 1180 km, și e la 4,5 miliarde de km de Soare

Soarele are diametrul de 1.392.000 de km. Un grapefruit mare are diametrul de 15 cm. Adică de 9,28 de miliarde de ori mai mic.
Așa că voi mișcora totul de 9,28 de miliarde de ori, ca să vă faceți o idee despre cât de gol e spațiul dintre planete și dintre stele….
Deci… într-un sistem solar în care Soarele are 15 cm diametru…

Mercur, prima planetă, e la 6 metri și 25 de cm distanță de grapefruit, și are diametrul de jumate de milimetru, deci e cât un fir de nisip. O rotație completă în jurul Soarelui durează 58 de zile.

Venus e o biluță de un milimetru și ceva, la 11 metri și 60 de centimetri de grapefruit. O rotație completă în jurul Soarelui durează 243 de zile.

Pământul e o biluță de un milimetru și jumate, la distanța de 16 metri de grapefruit. O rotație completă în jurul Soarelui durează 365 de zile și 6 ore.

Marte e o biluță de sub un milimetru în diametru, cam cât un firicel de nisip ceva mai mare, la distanța de 22 de metri de grapefruit . O rotație completă în jurul Soarelui durează 687 de zile.

Aici apare o “gaură” între planetele de piatră și giganții de gaz. Între Marte și Jupiter e Centura de asteroizi. De acolo pleacă pietroaie care aproximativ o dată la 100 de milioane de ani omoară toate animalele de pe Pământ mai mari de 25 de kilograme… Pentru ca un asteroid să distrugă viața pe Pământ, trebuie să aibă mai mult de 7 km, cam cât Everestul… Nu e foarte mare, comparat cu Pamântul, dar având în vedere că vine cu peste 50.000 de km/oră, adică de 20 de ori mai rapid decât un glonț, energia cinetică provoacă un impact  teribil.

Jupiter, gigantul sistemului solar e o bilă de hidrogen cu diametrul de 1 cm și 5 milimetri, și e la 84 de metri de grapefruit. O rotație completă în jurul Soarelui durează 12 ani.

Saturn, altă bilă de hidrogen are diametrul de 1 cm si 3 milimetri și e la 151 de metri de grapefruit. O rotație completă în jurul Soarelui durează 30 de ani.

Uranus, tot gigant de gaz, are 5 milimetri diametru, și e la 312 metri de grapefruit. O rotație completă în jurul Soarelui durează 84 de ani.

Neptun, ultima planetă de gaz, are diametrul de 5 milimetri, și e la 485 de metri distanță de grapefruit. O rotație completă în jurul Soarelui durează 165 de ani.

Pluto nu mai este considerat planetă, de când au fost descoperite alte obiecte de aceeași mărime... Pluto un firicel mic de praf (o zecime de milimetru, prea mic ca să poată fi văzut fără lupă) și e la 636 de metri de grapefruit…  O rotație completă în jurul Soarelui durează 248 de ani.

Dincolo de Pluto e un nor de obiecte mici din gheață murdară, cunoscute de noi sub numele de “comete”. Ele alcătuiesc Centura Kuyper, și în modelul nostru sunt între 808 metri și un kilometru jumate distanță de grapefruit. Durează peste 20.000 de ani pentru ca ele să facă un ocol în jurul Soarelui.
Cometele astea intră din când în când în interiorul Sistemului Solar, și pot și ele, ca și meteoriții, să ne strice ziua rău de tot. Odată, demult, au adus apa pe Pământ. Să vă gândiți la asta când beți apă: Beți cometă.

Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de noi (parte a unui sistem de 3 stele numit de astronomi Alfa Centauri), e la 4 ani lumină de Pământ, adică 38 de mii de miliarde de km (38.000.000.000.000)… Așa e când începi să te joci cu cifre astronomice. La scara noastră, în care Soarele e cât un grapefruit, steaua asta ar fi alt grapefruit la 4078 kilometri distanță. Adică dacă pui un grapefruit în Cluj și altul în Insulele Canare din Altantic, cam ăștia sunt cei doi sori “vecini”, Soarele si Proxima Centauri.
În sfârșit, steaua mea preferată, Betelgeuse, are diametrul de 1000 de ori mai mare decât al Soarelui.
Betelgeuse e la distanța de 500 de ani-lumină de Pământ (deci o vedem așa cum era pe vremea lui Vlad Țepeș). În modelul micșorat, e o sferă de 150 de metri diametru la 500.000 de km de grapefruit-ul nostru. Adică dublul distanței până la Lună.


Ca să formezi un Soare e nevoie de MUUULT hidrogen… Cam cât hidrogen e necesar? Păi imaginați-vă un nor de vreo 3 ori mai mare decât tot Sistemul Solar. Ca să faci un grapefruit, îți trebuie un nor de hidrogen de vreo 10 km diametru. Hidrogenul  se comprimă sub acțiunea gravitației, și când ajunge foarte dens, se declanșează FUZIUNEA nucleară, care aprinde Soarele. Cam câtă presiune e necesară ca să fuzionezi hidrogen în heliu? ENORM de multă.
Am reușit și noi aici pe Pământ să facem o bucațică minusculă de Soare pentru o miliardime de secundă: Bomba cu hidrogen. În bomba aia, câteva sute de grame de hidrogen sunt transformate în heliu, și asta face prăpăd de vreo 7000 de ori mai mult decât bomba de la Hiroshima. Acum comparați asta cu Soarele care consumă 600 de MILIOANE de tone de hidrogen în fiecare SECUNDĂ și face asta de 5 MILIARDE de ani și o va mai face încă 5 miliarde… Și aduceți-vă aminte, Soarele nostru e o stea mică…
Am uitat să zic de praful acela care rămâne după formarea stelei… bucățele mici rămân în orbită în jurul stelei, și formează planete. Gazul, împins de noul Soare departe în spațiu, se strânge și el, dar planetele de gaz astfel formate sunt prea mici ca să devina Sori. Jupiter, dacă mai avea încă pe atât hidrogen, s-ar fi aprins și el… După cum vedeți, sistemul solar e compus în mare parte din Soare.


PS:
Când mai auziți (și, sper, nu credeți) povești imbecile cum că extratereștrii ne calcă frecvent planeta, gândiți-vă de la ce distanțe (38 de mii de miliarde de km minim, sau 4 ani-lumină) ar trebui să vină ca să stresseze familia Smith din Oklahoma (care desigur nu au decât o filmare a unei lumini în depărtare) sau ca să facă disecția caprei familiei Lopez din nordul Mexicului. "

 

luni

Copii astia sunt de speriat!

Cateodata copii fac unele lucruri de nu iti vine sa crezi.
Gasesti mai jos cateva exemple!



Kids scares the shit out of me

vineri

Sculpturi in creioane de ceara

Super rabdare si pricepere sa faci asa ceva. Bravo lui Hoang Tran, autorul acestor lucrari. Magazin online


Great House Sigils - Game of Thrones

Adventure Time

Studio Ghibli

Yoda - Artistul aici a incalzit ceara pentru a lungi urechile, altfel capul ar fi fost foarte mic.

Chewbacca

Hellboy - versiunea de benzi desenate

Darth Vader

Breaking Bad - Doar ceara, fara culori sau vopsea

Jawa

Boba Fett

R2-D2

Stormtrooper

Ewok

Morpheus/Dream - din The Sandman

Doctor Who Dalek

Bender

Frank the Rabbit - din Donnie Darko

Little Mermaid - Doar ceara, fara culori sau vopsea

Walter - din The Big Lebowski

Black llama

Iti dau lacrimile de ras la imaginile astea!

O colectie de imagini animate ce nu trebuie ratate. Te prapadesti de ras :) :) :) :)